Аз обичам София

КандидатиСЪВЕТНИЦИ - ДСБ И СДС

Мартин Михайлов Заимов Мартин
Вили Младенов Лилков ДСБ
Владимир Янакиев Кисьов СДС
Петър Стефанов Москов
ДСБ
Борислав Иванов Бориславов СДС
Димитър Петров Бъчваров ДСБ
Стефан Титков Иванов СДС
Христо Христов Ангеличин ДСБ
Иван Нейков Нейков СДС
Ивайло Христов Йонков ДСБ
Николай Димитров Желев СДС
Грети Иванова Стефанова ДСБ
Юлия Илиева Цинзова СДС
Любомир Петров Георгиев ДСБ
Росен Петров Савов СДС
Иво Николаев Божков ДСБ
Тодор Христов Гунчев СДС
Любка Христова Доинска ДСБ
Христина Росенова Минчева СДС
Георги Христов Христов ДСБ
Радослав Игнатов Абрашев СДС
Сашо Начев Стоянов ДСБ
Росица Михалева Йорданова-Панцуреску СДС
Антоний Методиев Методиев ДСБ
Александър Крумов Ралев СДС
Росица Димитрова Арнаудова ДСБ
Марияна Маринова Маноловска СДС
Мина Стефанова Дедова ДСБ
Цанка Илиева Ямболиева СДС
Красимира Страхилова Цанова ДСБ
Бисер Лозков Лозев СДС
Николай Светославов Николов ДСБ
Ивайло Бориславов Радованов СДС
Тодор Василев Сантов ДСБ
Милена Милчева Маджирска СДС
Ботьо Пейчев Пейчевски ДСБ
Димитър Христов Попов СДС
Весела Георгиева Димитрова ДСБ
Петър Стоилов Василев СДС
Бонка Сергеева Василева ДСБ
Димитър Митков Драгиев СДС
Васил Христов Михайлов ДСБ
Антон Господинов Койчев СДС
Николай Стефанов Колев ДСБ
Тодор Несторов Личев СДС
Марияна Димитрова Тодорова ДСБ
Филип Симеонов Кирев СДС
Даня Николова Иванова ДСБ
Николай Илков Вълчев СДС
Гергана Тодорова Тодорова ДСБ
Здравка Вълчева Зафирова СДС
Цанко Петров Шандров ДСБ
Румяна Венелинова Попова СДС
Венцислав Василев Топалов ДСБ
Александър Маринов Цанов СДС
Стоян Траянов Танев ДСБ
Мирослав Димитров Аврамов СДС
Венцислав Илиев Михайлов ДСБ
Явор Желязков Попов СДС
Мартин Григоров Тимчев ДСБ
Юлия Стефанова Николова СДСКМЕТОВЕ - ДСБ И СДС


Район Партия
Маргарита Димитрова Ангелова - Гутева Средец ДСБ
Христо Панчев Апостолов Красно село СДС
Николай Здравков Спасов Възраждане ДСБ
Пенка Павлова Арменкова Оборище СДС
Михаил Кирилов Гунчев Сердика СДС
Момчил Борисов Борисов Подуене СДС
Агоп Овагим Овагимян Слатина СДС
Димитър Александров Шопов Изгрев ДСБ
Прошко Начев Прошков Лозенец ДСБ
Людмил Крумов Андреев Триадица ДСБ
Стоян Траянов Танев Красна поляна ДСБ
Петър Тодоров Тодоров Илинден СДС
Николай Димитров Желев Надежда СДС
Петър Данаилов Бръснаров Искър ДСБ
Иван Николов Карайончев Младост СДС
Антон Димитров Генов Студентски ДСБ
Любен Ангелов Петров Витоша СДС
Николай Димитров Манов Овча купел ДСБ
Антоний Методиев Методиев Люлин ДСБ
Виолета Георгиева Съева Връбница СДС
Златко Иванов Златков Нови Искър СДС
Ивайло Ангелов Панев Кремиковци СДС
Константин Георгиев Павлов Панчарево ДСБ
Кръстьо Миладинов Кръстев Банкя СДС


A. Кметове на райони


Район Триадица

Людмил Крумов Андреев

Роден на 13 юни 1957 г. Произхожда от стар македонски род. Завършил е архитектура през 1982 г. Доктор на БАН по “Съвременна западна архитектура”. Работил е като архитект, като научен сътрудник към Националния институт за паметници на културата и в сферата на проектирането и строителството. Член на Съюза на архитектите в България, Българска строителна камара и Ротари клуб. Със съпругата си Адриана имат две дъщери и един син. Учредител на ДСБ – район “Триадица”.


Район Овча купел

Николай Димитров Манов

Роден: 3 ноември 1951 г. - гр. София. Образование: висше ( магистър по Геодезия, Фотограметрия и Картография, ВИСИ). Месторабата: Участва като Независим Строителен Надзор и упражнява контрол като такъв. ЕТ ”Суперник”- с предметна дейност проектиране на жилищни, спортни и туристически обекти, кадастрални планове, пътища, земеразделяне – основател. Женен с две деца. Член на ДСБ р-н Овча купел.


Район Възраждане

Николай Здравков Спасов
Роден на 30 юни 1956 г. - гр. София. Образование: висше (Българска филология, ВТУ “ Св. Кирил и Методий” с втора специалност баскетбол; Висша школа по мениджмънт и маркетинг). Месторабота: от 1991 г. - тренъор на националния отбор за юноши и младежи по баскетбол; журналист на свободна практика (1980-1991 г.). Председател на сдружение Баскетболен клуб “Септември”- София. Член на ДСБ район Възраждане. Женен с една дъщеря.


Район Изгрев

Димитър Александров Шопов
Роден на 23 ноември 1959 г. – гр. София. Образование: висше ( магистър по икономика, УНСС;). Владеене на френски и английски език. Месторабота: Акционерно дружество “Мастра БГ”- председател на Съвета на Директорите. Ръководител на  Център за координация и контрол (2000-2004 г.). Член на УС на фондация “Планета”; Председател на сдружение “ Национален институт за професионално образование и обучение”; Зам. Председател на сдружение “ Национална агенция за граждански и стопански инициативи”. Член на ДСБ р-н Изгрев.


Район Люлин

Антоний Методиев Методиев
Роден е на 4 януари 1965 г. в София. Образование: висше (Философия, СУ “Св. Климент Охридски”; Българо-френски център за обучение и управление на кадри “Марком – висша международна школа по маркетинг и мениджмънт”; Национална сигурност и отбрана, Военна академия “Г.С. Раковски”). Месторабота: 33 Езикова гимназия “Св. София” – Люлин, учител. Член на ДСБ – район “Люлин”, председател на организацията от 2006 г.


Район Красна поляна

Стоян Траянов Танев
Роден на 24 януари 1958 г. в София. Образование: висше (Педагогика, НСА; Журналистика, СУ “ Св. Климент Охридски”). Месторабота: “Прострой – 2002” ЕООД – управител. Издател на списание “ Мода”. Технически директор на вестник “Контракт” в Полша (1990-1993 г.).Отлично владеене на гръцки, полски, английски. Женен, с две деца. Член на ДСБ – район “Красна поляна”; член на ръководството на организацията.


Район Средец

Маргарита Димитрова Ангелова – Гутева
Родена на 25 февруари 1954 г. Образование: висше(строителен инженер, ВИАС). Отлично владеене на немски и руски език. Месторабота: Агенция за недвижими имоти “Хера Консулт Интернешънъл”- съдружник; Заводски строежи – началник на строителна лаборатория; МСК – Казичане – технолог по дефектоскопия; ДСО “Техноекспорт” – началник централна строителна лаборатория; Ликвидатор на българо-украинско дружество. Член да ДСБ р-н Средец.


Район Панчерево

Константин Георгиев Павлов

Роден на 2 юни 1951г. – гр. София – с. Лозен. Образование: ( средно-техническо, Техникум по Дървообработване и вътрешна архитектура с отличен успех). Месторабота: частен бизнес - в областта на дървообработването и дизайн; Лаборант в лаборатория за дървен материал; Председател на тричленката на бившето КЗС “Горубляне” – защитник на 10 000 правоимащи от 10 села и на много собственици на земи. Учредител и член на ДСБ р-н Панчерево. Председател на района.


Район Искър

Петър Данаилов Бръснаров
Роден: 30 юни 1976 г. в София. Образование: висше (бакалавър – ЖП Техника-Локомотиви, ВВТУ “ Тодор Каблешков”; средно образование – Техникум по търговия). Месторабота: Локомотивен машинист в БДЖ. Владеене на английски език – женен с две деца. Член на ДСБ р-н Искър и негов секретар.


Район Лозенец

Прошко Начев Прошков
Роден на 31 август 1974 г. в София. Образование: висше (магистър и докторант по “Автоматика и системотехника” в Технически университет – София). Научен изследовател и софтуерен аналитик в Technische Universität Berlin. Работи като ръководител на проекти за изграждане на информационни системи. Учредител на ДСБ. Член на ръководството на ДСБ – район “Лозенец” (2006 – 2007 г.). Член на Софийското ръководство на ДСБ (от 2007 г.).


Район Студентска

Антон Димитров Генов
Роден на 29 април 1972 г. Образование: висше (магистър по Публична администрация, СУ “Св. Климент Охридски”). Месторабота: Национално студентска асоциация по политически науки- координатор проекти- младежка политика, местна и държавна администрация; Фондация “Идея за България” – сътрудник, експер; “ Си Транс 21” АД – сътрудник, управление на проекти. Владеене на английски, руски, немски, френски. Член на ДСБ р-н Студентска.


Район Сердика

Инж. Михаил Кирилов Гунчев
Роден на 01.09.1959 г. в София. Живее в район „Сердика”. По образование е електроинженер – магистър . Има и втора магистратура по мениджмънд . В момента е ръководител Изграждане инсталации на веригата „Кауфланд”. До 98 г. е бил главен инженер на Метрото. Работил е по стратегически енергийни обекти и АЕЦ „Козлодуй”. Владее английски и руски. Като специалист и опитен професионалист е разработвал и консултирал проекти, финансирани от ЕС и Световната банка. Винаги е работил в екип и общуването с хора и добрата организация, са част от практически набрания му жизнен опит. Баща на две студентки.


Район Илинден

Петър Тодоров Тодоров

Роден е на 10.11.1958 г. в София. Завършил е ВИИ “Карл Маркс” – София. Работил е в отдел “Търговски” на СО - район “Илинден”, бил е заместник-изпълнителен  директор  и   член на Съвета на директорите  на “Мини Марица-изток” ЕАД - град Радневo, заместник-кмет на СО - район “Илинден”. Владее френски и италиански език. Женен е, има син на 19 години.


Район Нови Искър


Златко Златков Иванов
Роден е на 04.07.1969 г. Завършил е специлността “Стопанско управление” във ВУ “Колеж Телематика”. Бил е управител на “Рафаел комерс” ЕТ, участвал е в управителния съвет на ФК “Нови Искор”, заместник-кмет на СО - район “Нови Искър”. Владее руски и английски език.


Район Младост

Иван Николов Карайончев
Роден е а 17.12.1943 г. във Враца. Завършиле е Висшия минногеоложки институт в София, специалност "Технология на минния добив". Професионалният му път последователно преминава през ДМП “Станянци”, СО "Пътни строежи", НК БДЖ "Железопътни кариери" – първоначално като началник “Производствен отдел”, а по-късно инвеститор, технолог, началник отдел “Строителство и ремонт” и член на Управителния Съвет. Бил е общински съветник от СДС в Столична Община, а от 2002 е кмет на СО - район "Младост". Женен е, с едно дете.


Район Слатина

Агоп Овагим Овагимян
Роден е на 2.05.1957 г. Зъвършил е ВИАС, специалност “Геодезия, фотограметрия и картография”. Работил е като лицензиран оцинител на недвижими имоти и на предприятия, кмет на район “Слатина”. Женен е, с две деца.


Район Надежда

Николай Димитров Желев
Роден е на 05.02. 1962 г. Завършил е “Инженерна химия” във Висшия химико-технологичен и металургичен университет, София, има специализация “Опазване на околната среда”. Работил е като технолог в пречиствателна станция за отпадъчни води, София. Общински съветник е в Столичния общински съвет - мандат 2003-2007. Женен е, с две деца.


Район Връбница

Виолета Георгиева Съева
Родена е на 03.07.1962 г. Завършила е  УНСС София и ТУ София - магистър по икономика и магистър инженер. Работила е в  "Булмебел" ООД като ръководител на проекти и инвестици, Началник отдел “Административно и информационно обслужване” в СО – район “Връбница”, била е управител на "Дея Дизайн Инженеринг", научен сътрудник в Институт за развитие на промишлеността,  конструктор в ДЗУ- Стара Загора. Има опит в неправителствени организации - член е на управителния съвет на училищно настоятелство СМГ София, изпълнителен директор е на училищно настоятелство 74 СОУ, управител е на Национално сдружение «Зелено злато». Омъжена е, с две деца.


Район Красно село

Христо Панчев Апостолов
Роден е на 02.02.1974 г. в София. Магистър е по “Екология и опазване на околната среда”, специализирал е “Инженерна екология”. Работил е и като митнически посредник във фирма ”В&Д” ЕООД, организатор международен транспорт във фирма „ЕТС”ЕООД, бил е ръководител на 4 проекта и кординатор на 2 проекта  по  програма „ФАР”. Женен е, с едно дете.


Район Оборище

Пенка Павлова Арменкова
Родена е на 17.05.1948 г. в София. Произхожда от стари възрожденски фамилии от Копривщица – разселени  в София и в Пловдив през 1878. Има висше икономическо образование, специалност “Икономика на транспорта”.  Работила е в “Булфрахт” ООД, “Озеленяване” ЕАД, била е секретар и по-късно кмет на СО - район “Оборище”. Владее английски език. Омъжена е, с двама сина.


Район Витоша

Любен Ангелов Петров
Роден е на 23.01.1966 г. в София. Завършил е УНСС - София - специалност „Икономика и управление на индустрията“. Работил е като главен специалист в СО - район „Сердика“, член на Съвета на директорите, изпълнителен директор, ликвидатор, финансов контрольор. Кмет е на район „Витоша“ от 23 ноември 2006. Владее английски и руски език.


Район Подуяне

Момчил Борисов Борисов
Роден е през 1968 г. в Плевен. Завършил е “Технически университет” в Пловдив с квалификация “Машинен инженер”,  защитил е  втора магистърска степен в УНСС със специалност “Международни икономически отношения”. Кариерата си като инженер е започнал като оператор в “Кремиковци” АД в едно от най-тежките производства – “Завод за Горещо Валцуване” и  е напуснал като началник на цех в същото производство. Работил е в “София Мед”АД, а от началото на 2007 г. е директор в “Дженмарк Аутомейшън” – американска високотехнологична фирма за производство на промишлени роботи. Говори английски език и ползва руски език. Женен е, с една дъщеря.


Район Банкя

Инж. Кръстьо Миладинов Кръстев
Роден е на 06.01.1952 г. в Банкя. Завършил е Висшия лесотехнически институт – София със специалност “Инженер по горско стопанство”. Участвал е в създаването на над 100 000 хиляди дка. гори в страната. Работил е като технолог в  горско стопанство „Момчилград”, заместник-директор в горско стопанство „Крумовград” и горско стопанство “Своге”, главен експерт “Капитално строитлество” в горско стопанство “София”, главен експерт в „Инвеститорски контрол по строителството” на СО - район „Триадица”, главен експерт „Инвеститорски контрол по строителството” в „Академика” СОСТ и заместник- кмет на СО – район “Банкя”. Владее английски език. Женен е, с един син.


Район  Кремиковци

Ивайло Ангелов Панев
Роден е през 1964 г. в София. Завършил е Висшия институт по строителство и геодезия, със специалност “Геодезия”. Рабитил е в отдел “Кадастър и регулация” в район “Кремиковци”, бил е кмет на с. Долни Богров и заместник- управител на ГИС - София. Женен е, с две деца.
Б. Кметове на кметства


Село Пасарел

Снежка Илкова Андреева
Родена: 21 януари 1960 г. – гр. София- село Пасарел. Образование: средно ( средно специално – СПТУ – “Търговия”. Месторабота: касиер в ресторант “ Златна рибка”; Сладкарница – Долни Пасарел – управител. Омъжена с две деца. Симпатизант на ДСБ р-н Панчарево.


Село Лозен

Емил Борисов Бегов
Роден:8 юли 1945 г. – село Долни Лозен. Образование: висше ( ВИИ “ Карл Маркс” – машинна обработка на информацията –АСУ); Месторабота: ЕТ- “ЕМЛ- ЕмБегов”; Национален статистически институт - програмист и проектант; Българска национална телевизия; СОМАТ- Горубляне. Член на ДСБ р-н Панчерево от учредяването.


Село Казичане

Павел  Веселинов Тодоров
Роден: 13 март 1963 г. – гр. София. Живущ  в с. Казичане. Образование: висше ( магистър – Тренъор по футбол и педагогически профил - учител по физическа култура и спор, НСА; Механотехникум – София – средно образование). Месторабота: EТ "Термит” – управител. Женен с един син. Член на ДСБ р-н Панчарево.


Село Герман

Веселин Георгиев Илиев
Роден: 10 декември 1957 г. – гр. София - Герман. Образование: висше (ВХТИ – София; Техникум по индустриална химия – технолог в специалност биотехнологични процеси). Месторабота: ЕТ “Лилия – В” – занимаваща се с творческа научно-приложна и производствена дейност в областта на парфюмерията, козметиката и битовата химия. Владеене на чешки, френски и руски език. Член на ДСБ р-н Панчарево от учредяването. Отговорник и координатор за с. Герман.


Село Мало Бучино

Жоржета Спасова Милева – Риго
Родена: 20 октомври 1949 г.- гр. София. Образование: висше: бакалавър (специалност – планиране на народното стопанство - ВИИ “Карл Маркс” – София; средно образование – Образцов техникум по икономика – София). Месторабота: “Рекламно осветление и търговски реквизити” – счетоводител; р-н Овча купел – кметски наместник (1999-2003 г.). Член на ДСБ р-н Овча купел.


Село Подгумер

Валери Георгиев Динчев
Роден е на 07. 07.1963 г. в с. Подгумер. Завършил е Техникум по автотранспорт, специалност "Автомобилен монтьор". Работи като шофьор във фирма ''Пътища и съоръжения''.
 

Село Кубратово

Георги Сергеев Борисов
Роден е на 08.10.1978 г. в София . Завършил е СПТУ по металообработване ''Карол Сверчевски'', специалност "Монтьор на металорежещи машини". Работил е като охрана в ''Акб-КИС'' ООД – София, консултант-продавач в ЕТ ''Момчев- АГ'' – София, кмет на с. Кубратово. Ползва руски , френски и английски език .
 

Село Чепинци

Мария Петкова Иванова
Родена на 09.08.1958 г. в с. Чепинци . Завършила е Библиографски и библиотекарски институт. Работила е като библиотекар в читалище ''Напредък'' – с. Чепинци.


Село Негован

Теодоси Благоев Димитров
Роден е на 23.12.1948 г. в София. Завършил е Висшия лесотехнически институт– София, специалност "Инженер" и УНСС-София, специалонст "Икономист". Работил е като инженер във ВТД ''Лесоимпекс'', Министерство на горите и горската промишленост, бил е прокурист в частна фирма, инженер в СО - район ''Нови Искър'', кмет на с. Негован. Ползва руски и английски език .


Село Доброславци

Благой Крумов Колев
Роден е на 25.10.1943 г. в София. Завършил е Висшия медицински институт – София.  Бил е лекар в гр.Долни чифлик, в Пирогов, във Военно медицинска академия. Като лекар е работил  – лекар;
В ''Техноекспортстрой'' – Нигерия, до настоящия момент е лекар във ВМА. Ползва руски и английски език. Семеен е, с едно дете.


Село Световрачане

Асен Никифоров Костов
Роден е на 28.11.1964 г. в с. Световрачене. Завършил е ВИАС – София, специалност "Инженер по транспортно строителство". Работил е като инвеститорски контрол по строителство в ''Лакпром'' с. Световрачене, бил е едноличен търговец, кмет на с. Световрачене. Семеен е, с едно дете. 


Село Мировяне

Григор Георгиев Весов
Роден е на 30.01.1940 г. в София. Завършил е Висшия химико-технологичен институт, специалност "Инженерна химия". Работил е в “Нефтохим”, бил е проектант в “Техекопроект”. Ползва руски и английски език.


Село Владая

Лазар Любомиров Янев
Роден е на 21.06.1954 г. в с. Владая. Образование - средно-техническо - ел. обзавеждане на промишлени предприятия. От 1976 г. до 1985 г. – Асансьорни сервизи, от 1985 г. до 1987 г.  – ЦНИКА - София, от 1987 г. до 1991 г.  – поделение 72500, от 1991 г. до 1993 г.  – “ТЕХНОЕКСПОРТСТРОЙ” – Либия, от 1993 г. до 1996 г.  – ДФБ “МАЙЧИН ДОМ”, от 1996 г. до 2000 г.  – “АГРОКОМПЛЕКТ”- Сирия и Либия, от 2003 г. до сега -  кмет на с. Владая. Член на СДС от 1992 г. Зам. председател на МК Владая 1993 - 1997 г.


Село Долни Богров

Георги  Христов Коцев

Роден на 24 септември 1971 г. Образование: висше – магистър по право от  ЮЗУ  ”Неофит Рилски” гр. Благоевград. Владее  английски и руски език. Месторабота: ТОА „Кремиковци” от 13.03.1992 г. – 01.04.1994 г. ,Кметство на с. Долни Богров – Секретар,  Управител на ЕТ „Г” Анита – Герги Коцев “.


Село Кътина
Трайко Павлов Николов


Село Бистрица
Васка Анзина

B. Общински съветници


Румяна Венелинова Попова
Дата на раждане: 03.12.1948 г. - София. Образование: 22 СОУ “Г. С. Раковски"
НПГПФ по полиграфия и фотография, ВИИ “Карл Маркс” – отстранена по политически причини, Професия: технически редактор. Трудов стаж: ВИСИ, в-к “Нов път”, КТ”Подкрепа”, в-к ”Македония”, от 1995 г. на работа в р-н “Триадица” – гл.специалист “Връзки с обществеността” и “Приемна”. Допълнителни умения и квалификации: компютърен курс – MS Office, Internet; Семейно положение: омъжена, с три дъщери.


Вили Младенов Лилков
Роден на 6 април 1955 г. във Видин. Образование: висше (Ядрена физика, СУ “Св. Климент Охридски; доктор по неутронна физика, ИЯИЯЕ – БАН). Месторабота: МГУ “Св. Иван Рилски”, доцент, ръководител на катедра “Физика”. Женен, има три деца. Общински съветник в СОС (1999-2003, 2003-2007), председател на групата общински съветници на ДСБ (2004-2006). Член на ДСБ – район “Триадица”; председател на Предизборния щаб на Софийската организация на ДСБ.


Владимир Янакиев Кисьов
Рождена дата - 30.09.1947 г. в град София. Образование - висше инженер. Трудов стаж:
1971 – 1974 г. - Конструктор в Институт по съобщителна техника – София.
1974 – 1976 г. - Ръководител секция в Институт по съобщителна промишленост.
1976 – 1992 г. - ръководител секция в Институт по радиоелектроника, научен сътрудник първа степен.
1993 – 1994 г. - Директор на отдел “Международно сътрудничество” в Министерството на промишлеността.
1994 – 1996 г. - Началник управление “Международна дейност и сътрудничество” в Министерството на промишлеността.
1997 – 1999 г. - Заместник министър на промишлеността и началник главно управление “Международна дейност” на Министерството на промишлеността.
1999 – 2001 г. - Заместник министър в Министерството на външните работи и главен преговарящ с ЕС.
От 2001 г. - Член на НИС на СДС и зам. председател на СДС.
От 2003 г. – Председател на Столичния Общински Съвет.
Езици:
Немски език
Английски език
Руски език


Петър Стефанов Москов
Роден на 17 декември 1970 г. в София. Образование: висше (Медицина, Медицински университет – София; специалност Анестезиология и интензивно лечение; специализации във Франция, Великобритания, Испания и САЩ). Месторабота: УМБАЛ “Св. Анна” АД – старши асистент в Клиниката по анастезиология и интензивно лечение. Женен. Член на Инициативния форум за създаване на нова дясна партия (2004 г.) и учредител на ДСБ. Член на ДСБ – район “Средец”. От юли 2007 г. член на Националното ръководство на партията.


Димитър Петров Бъчваров
Роден на 12 януари 1950 г. във Видин. Образование: висше (Автомобилно инженерство; следдипломна квалификация в УНСС; специализация по макроикономика в Харвард, САЩ). Директор на дирекция “Икономическа политика” в правителството на Иван Костов (1997 – 2001 г.). Член на НС на Агенцията за приватизация от 2001 г до момента. Женен, с една дъщеря. Учредител на ДСБ и Председател на Вътрешнопартийната комисия по икономика и финанси. От юли 2007 г. е заместник-председател на ДСБ.


Стефан  Титков Иванов
Роден е  преди 32 години в София. Завършва основно и средно образование в 28 - мо СОУ “Алеко Константинов” – квартал “Красна поляна”. Координатор на Независимо движение “Екогласност” – Красна поляна от 1991 г. до 1993 г., и като такъв – член на Координационния съвет на СДС в района. Учредител на първата ученическа секция на “Екогласност” в страната.
От 1993 г. до 1998 г. е студент в Югозападен университет “Неофит Рилски” – Благоевград – редовно обучение. Там е говорител, а впоследствие и председател на Федерацията на независимите студентски дружества (ФНСД). Избиран е в Академичния и Студентския съвет на Университета. Непрекъснат член на Координационния съвет на СДС – Благоевград от 1993 г. до 1998 г., където е избиран за заместник-председател в периода 1994-1996 г. През 1998 г. става учредител и пръв председател на Младежкия СДС – Красна поляна. През 1999 г. е избран на Общо събрание за председател на Общинския съвет на СДС – Красна поляна, какъвто е два последователни мандата. През 2001 г. е избран за Секретар, през 2002 г. – за заместник-председател, а в периода 2003-2005 г. – за председател на Областния съвет на СДС – София. Заместник-председател на НИС на СДС за периода 2005-2007 г.
Кандидат за общински съветник от СДС в Благоевград през 1995 г., кандидат за народен представител от СДС в София през 2001 г. Избран за общински съветник в София за мандата 2003-2007 г., където е председател на политическата група на СДС в Столичния общински съвет. Председател на комисията по обществен ред и сигурност, заместник-председател на комисията по децата, младежта, спорта и туризма и член на комисията по стопанска политика и общинска собственост в СОС. Завършва две висши образования – магистър по история и бакалавър по маркетинг в Югозападен Университет “Неофит Рилски” – Благоевград. Участва в работата на национални и международни конференции на тема Нова и най-нова обща история. Автор на книгата „Германия и България 1914-1915 г. – политически, военни и стопански отношения”, която е преведена и издадена и на немски език. Специализира Public Relations и работи в тази сфера в системата на българската енергетика от 1999 г. и към момента. Член на организационния комитет на Софийски музикален фестивал „Кръстопът на музите”.
Член на Асоциацията на завършилите колежа по отбраната на НАТО. Член на Национален фенклуб „Левски”. Владее английски, немски и руски език. Женен, с една дъщеря.


7. Христо Христов Ангеличин
Роден на 19 ноември 1973 г. в София. Образование: висше (Бакалавър по Икономика, СУ “Св. Климент Охридски”; Магистър по Финанси и Банково дело; СУ “Св. Климент Охридски”; специализация “Политически умения” – Нов български университет). Учредител на ДСБ и регионален координатор за Северозападна България (2004 – 2005 г.). Член на ДСБ, район “Триадица”.  Член на Софийското ръководство на ДСБ от 2006 г.


Иван Нейков Нейков
Роден е на 17.04.1955 г. в Хасково.
Завършва право в Софийски университет "Климент Охридски". Заместник председател на КНСБ /1992 - 1997 г./. През  м. февруари 1997 г. е назначен от Президента Петър Стоянов за министър на труда и социалните грижи в служебното правителството. От м. май 1997 г.  до юни 2001 г. е министър на труда и социалната политика в  кабинета на ОДС, начело с Иван  Костов. Ръководител на работната група по провеждане на пенсионата реформа и разработването на Кодекса по задължително обществено осигуряване През 2003-2007 г. е общински съветник от СДС в Столичния общински съвет и председател на бюджетната комисия.
Председател на Балканския институт по труда и социалната политика
Адвокат в Софийската адвокатска колегия. Участва в  проекти и изследвания на Международната организация на труда, на Програмата за развитие на ООН, Програма ФАР на Европейския съюз, Световната банка, Фондация “Отворено общество”, Фондация “Конрад Аденауер” - Германия, Фондация “Фридрих Еберт” - Германия и др. Има публикации в национални издания и издания на МОТ, свързани с различни аспекти на социалната политика, трудово право, колективни преговори и договаряне, трудови спорове, безопасни и здравословни условия на труд, индустриални отношения, социално осигуряванe,  равенство на половете, квалификация и преквалификация и др.  Член е на Обществения съвет на Българското национално радио.
Член е на Националния статистически съвет.


Ивайло Христов Йонков
Роден на 22 август 1968 г. в София. Образование: висше (Маркетинг, ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"). Месторабота: “Ню Лайн и Ко” ООД – мениджър. Женен. Отлично владеене на английски език. Член на ДСБ – район “Лозенец”. От 2006 г. е председател на организацията. Регионален организатор на ДСБ за район Южен-централен (2004-2006). Член на Националния предизборен щаб на ДСБ.


Грети Иванова Стефанова
Родена на 14 ноември 1954 г. в София. Образование: висше (Строителен инженер, ВИАС; Социално управление - мениджмънт, УАСГ;). Професия: инженер, мениджър, лицензиран оценител. Научен сътрудник по благоустройство и комунално стопанство на градовете. Съдебен заседател. Омъжена, с две деца. Член на ДСБ – район “Красно село”, председател на организацията за втори мандат. Учредител на партия ДСБ.


Любомир Петров Георгиев
Роден на 8 август 1962 г. в град Криводол, обл. Враца. Образование: висше (Факултет по математика и информатика, СУ “Св. Климент Охридски”). Месторабота: Минно-геоложки университет “Св. Иван Рилски”, катедра “Математика”. Женен, с едно дете. Член на ДСБ – район “Триадица”, председател на организацията от учредяването й. Член на Националната вътрешнопартийна комисия по местно самоуправление и местна политика.


Арх. Росен Петров Савов
Роден е в гр. Добрич. Завършва  висшето си образование по Архитектура във ВИСИ-София.
През 2003 г. получава професионален сертификат по “Енергийно обследване на сгради по метода ENSI-Ключови стойности" издаден от - ENSI-Energy Saving International AS, ТУ - София и ЕнЕфект. Като  проектант работи последователно в ИПП " Транспроект" и в Научната дирекция на “ГЛАВПРОЕКТ”. От 1993 г. до 1995 г. е Управител на “ГЛАВПРОЕКТ” ЕООД.
От 1998 г. е  председател  на творческа секция към САБ “Архитектура и Енергия”. От 2000 г. е лектор в дисциплина “Енерго-ефективната архитектура” към Архитектурния факултет. От 2004 г. е лектор към Агенцията за енергийна ефективност за обучение на специалисти по обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради.  От 2004 г. е заместник кмет на СО район “Изгрев”. Като архитект е проектирал над 50 значими обекти в областта на градоустройството, жилищното и общественото строителство. Работил е обекти и  за Мароко, Нигерия, Сирия, Молдова, Грузия и др. Печелил  е първи награди в национални и международни архитектурни конкурси. По проблемите за използване на алтернативни източници на енергия в жилищното и общественото  строителство започва да работи от 1982 г. Автор е на проекти с пасивни и активни слънчеви системи: Жилищни сгради в гр. Свиленград, Бургас, Габрово и Тополовград, Младежки културен център кв. ”Надежда” в София и др. Автор е на редица публикации в научни и технически списания като АТИ издание на БАН, "Архитектура", "Детайли", "Аспекти", "Екосвят", “Градове и региони”, “Столична община” и др. по проблемите на енергийната ефективност. Автор е на книгите "Наръчник по топлотехническа ефективност" издадена през 1992 г. и преработена през 2004 г. и "Енергийна Ефективност-Топлоизолационни системи на сгради" издадена през 2006 г. Чете доклади по проблемите на енергийната ефективност на много конференции и семинари организирани в България, Гърция, Италия, Англия и др.


Иво Николаев Божков
Роден на 26 април 1982 г. в София. Образование: висше (Политология, University of Montreal – Канада) и международната програма на Института по политически науки в Париж. Месторабота: “Маунтин парадайс” – маркетинг мениджър. Неженен. Член на ДСБ, район “Оборище”.


Любка Христова Доинска
Родена на 11 август 1969 г. в гр. Костенец. Образование: висше (Начална педагогика, СУ “Св. Климент Охридски”; Счетоводство и контрол, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”; следва Политически науки, НБУ). Месторабота: главен счетоводител в частна фирма. Има едно дете. Член на ДСБ – район “Овча купел”, председател на организацията; регионален координатор на ДСБ за 25 МИР (от 2005 г.). От юли 2007 г. е член на Националното ръководство на ДСБ.


Христина Росенова Минчева
Родена на 11 ноември 1976 г.  в гр.  София.  Завършва висше образование в Стопанска академия “Д. А. Ценов” – гр. Свищов, специалност  “Икономика на търговията”. Специализира в  СУ  “Климент  Охридски” -  “Управление на административната дейност и процес”  и  “Европейска административна практика”. Трудов стаж: 1994 – 1999 г. - в ЦУМ ЕАД, 1999-2003 г. – СО – район Сердика, главен експерт в отдел Стопанска дейност, 2003 г. – СО – район Сердика, заместник кмет. Владее английски език. Омъжена.


Георги Христов Христов
Роден на 23 януари 1960 г. в Ботевград. Образование: висше (Медицина, Медицинска академия – София). Месторабота: Централно управление на Националната здравно-осигурителна каса, главен експерт Болнична помощ. Женен, с едно дете. Член на ДСБ – район “Триадица”. Рабитил в състава на медицинските експерти по проблемите на здравната политика на ДСБ.


Радослав Игнатов Абрашев
Роден на 17 декември 1972 г. През 1996 г. завършва висше образование в СУ “Климент Охридски” – Химически факултет със специалности:  екология, педагогика, биохимия, аналитични методи за анализ, органична и неорганична химия. Има защитена магистърска степен . Специализира в Институт Пастьор Париж (2003 г.), Университет “Стратклаид” – Глазгоу (2006-2007 г.). Работи по международни договори. Има редица публикации в български и международни специализирани издания. Професионален опит: Институт по Микробиология - Специалист-химик-еколог , Българска Академия на Науките - Научен сътрудник III степен.  Владее  английски и руски език.


Сашо Начев Стоянов
Роден на 17 март 1952 г. в София. Образование: средно (23 ЕСПУ “Ф.Ж.Кюри”; специализация по политически маркетинг и предизборни кампании). Месторабота: “Алианц България” АД – съветник. Заместник-председател на Съюза на синдикатите “Промяна”. Народен представител (1991 – 2001 г.); член на парламентарните комисии по култура, медии и правата на човека. Женен, с едно дете. Член на ДСБ – район “Младост”. Заместник-председател на организацията.


Росица Михалева Йорданова – Панцуреску
Родена на 27.11.1974 г. в гр. Перник.
Образование – Медицина; Медицински Университет – София; специализира Анестезиология и интензивно лечение .
Месторабота : УМБАЛ “ Света Анна” – София АД – лекар в Клиника по анестезиология и интензивно лечение. Омъжена с едно дете. Член на СДС -  район “ Искър “.


Антоний Методиев Методиев
Роден е на 4 януари 1965 г. в София. Образование: висше (Философия, СУ “Св. Климент Охридски”; Българо-френски център за обучение и управление на кадри “Марком – висша международна школа по маркетинг и мениджмънт”; Национална сигурност и отбрана, Военна академия “Г. С. Раковски”). Месторабота: 33 Езикова гимназия “Св. София” – Люлин, учител. Член на ДСБ – район “Люлин”, председател на организацията от 2006 г.


Росица Димитрова Арнаудова
Родена на 10 януари 1952 г. в София. Образование: висше (Физика – производствен профил, СУ “Св. Климент Охридски”). Месторабота: управител на фирма за производство на медицинска апаратура “СИГНАКАРД” ООД (най – масово използваната апаратура) от 1993 г. до днес. Омъжена, има две деца. Член на ДСБ – район “Младост”. Председател на организацията от учредяването й.


Мина Стефанова Дедова
Родена на 22 май 1979 г. в София. Образование: висше (право, СУ “Св. Климент Охридски”). Професия: адвокат, занимава се основно с проблеми, свързани с недвижими имоти. От 2003 г. член на Софийската адвокатска колегия. Член на ДСБ – район “Оборище”. От юли 2007 г. е член на Националния вътрешнопартиен арбитраж на ДСБ.


Красимира Страхилова Цанова
Родена на 9 юни 1949 г. в София. Образование: висше (Биология, ПУ “Паисий Хилендарски”; Химия, Радиобиология, Медицински колеж. Професия: биолог (Институт по зоология на БАН, 1974-2005 г.). Омъжена, с две деца и двама внуци. Член на УС на Сдружение “обществен форум Изгрев”. Член на ДСБ – район “Изгрев”, председател на организацията от октомври 2004 г. Председател на комисията по екология, зелени системи и крайградски райони към ДСБ – София.


инж. Бисер Лозков Лозев
Роден на 29.07.1959 г. - гр.София. Образование-висше (инженер-хидрогеолог - ВМГИ) "Организация и Управление на промишлеността" - УНСС. Експерт оценител на недвижими имоти. Месторабота: "Пазари Запад" ЕАД - зам. директор. Женен, с едно дете.
Член на СДС р-н "Илинден", председател на организацията.


Николай Светославов Николов
Роден на 4 януари 1973 г. в София. Образование: висше (право, ЮЗУ; специализации: Право на ЕС, Английско право, НК). Месторабота: ЕТ “Воден двигател” – управител – (1991 г); “Термотрейд” ЕООД – собственик (2003 г.). Отлично владеене на английски и руски език. Член на ДСБ – район “Сердика”, заместник-председател на организацията.

 
Тодор Василев Сантов
Роден на 14 май 1971 г. в София. Образование: висше (Механично уредостроене, Технически университет – София). Месторабота: “Чайка ММ” ООД – управител от 1992 г. до сега. Отлично владеене на английски и руски език. Женен,с две деца. От 2004 г. член на ДСБ – район “Красна поляна”; председател на организацията от учредяването й.


21. Ботьо Пейчев Пейчевски
Роден на 26 ноември 1964 г. в София. Образование: висше (Право, СУ “Св. Климент Охридски; Журналистика, СУ). Професия: от 2004 г. адвокат в областта на застрахователното, облигационното и вещното право. Женен, с две деца. През 1991 г. и 1994 г. е кандидат за депутат в листата на СДС за Ловешки район. Член на ДСБ – район “Младост”.


Весела Георгиева Димитрова
Родена на 19 ноември 1950 г. в София. Образование: висше (Пътно строителство, Висш инженерно-строителен институт). От. 1 От 1997 г. до 2007 г. работи във ФСИВ “Подкрепа”, като от 1994 г. до 1997 г. е заместник-председател на федерацията. През 2007 г. напуска, след като прави опит да потърси финансова и организационна отчетност. Член на ДСБ – район “Средец”.


Бонка Сергеева Василева
Родена на 7 април 1979 г. Образование: висше (Изкуствознание, Национална художествена академия; Местна и държавна администрация, НБУ). Месторабота: галерия “Ценности” – организиране на дейността на галерията; От 2003 г. – младши специалист, технически сътрудник и секретар в “ Галерия – музей Дечко Узунов”. Отлично владеене на английски език. Член на ДСБ – район “Банкя”.


Васил Христов Михайлов
Роден на 16 декември 1946 г. в София. Образование: висше (Хидромелиоративно строителство, ВИАС). Месторабота: НЕК-ЕАД, предприятие “Язовири и каскади”, инженер. Отлично владеене на английски, немски и руски. Участвал в разработката на проекти в чужбина (Алижир, Ирак,, Сирия). Женен, с един син. Член на ДСБ – район “Младост”.
 

Николай Стефанов Колев
Роден на 14 януари 1951 г. в Габрово. Образование: висше (Педагогически факултет, НСА; Международни връзки и отношения, Ню Йорк). Месторабота: ЗК “Витоша” – застрахователен агент; президент на строителна компания. Отлично владене на руски и английски език. Има две деца. Член на ДСБ – район “Слатина”. От 2006 г. е член на ръководството на организацията.


Марияна Димитрова Тодорова
Родена на 10 април 1951 г. в София. Образование: висше (Химия и Физика, СУ “Св. Климент Охридски”). Месторабота: 40 СОУ “Луи Пастьор” – Люлин; учител по Химия. Омъжена, има две деца и един внук. Член на ДСБ “Илинден”, председател на организацията.


Даня Николова Иванова
Родена на 6 февруари 1958 г. в Пловдив. Образование: висше (Счетоводство и контрол, УНСС). Месторабота: собственик на счетоводна къща “Отворени финансови и информационни системи”); управляващ съдружник в “Офис инженеринг” ООД; съдебно счетоводен експерт; оценител на активи и пасиви. Омъжена, с едно дете. Член на ДСБ – район “Младост”.


Николай Илков Вълчев
Място на раждане: София, България
Дата на раждане: 31 декември 1966 г.
 
Професионален опит
Декември 2005 г. – “АВОРА” ООД, Агенция за реклама и връзки с обществеността

Март 1994 г. – Май 2006 г. - ЕТ “Николай Вълчев - гарант”

Октомври 1990 г. – ЕТ “Илко Вълчев - гарант” – специализирана в търговия, ремонт и поддръжка на полиграфическа техника. Печатни услуги и консултации.

Януари – Юни 2006 г. - Стопанска Академия “Димитър Ценов” – Свищов
Професионална квалификация: Мениджър
Специалност: Финансов мениджмънт на инвестиционни проекти

1987 г. – 1993 г. - Висш институт по архитектура и строителство, София
Професионална квалификация:
Инженер по геодезия, фотограметрия и картография
Специалност: ГФК
Образователна степен: магистър

1981 г. – 1985 г. - Строителен техникум “Христо Ботев, София
Техник по геодезия,фотограметрия и картография
Специалност: ГФК


Гергана Тодорова Тодорова
Родена на 30 август 1976 г. в София. Образование: висше (Право, ЮЗУ “Неофит Рилски”; Държавна администрация и международно право – УНСС, ИСК). Месторабота: адвокат в Адвокатско дружество “Табаков, Табакова и партньори”. Член на Софийската адвокатска колегия. Омъжена, с две деца. Член на ДСБ – район “Сердика”.


Цанко Петров Шандров
Роден на 20 юни 1977 г. в София. Образование: висше (Бакалавър по Маркетинг, СА “Д. А. Ценов” – Свищов; семестриално завършил магистърска програма “Банков мениджмънт”). Месторабота: “Проком консултинг” ЕООД – Управител и старши консултант. Участва в проект “Местно икономическо развитие и маркетинг на общини, сътрудничество между български и американски общини” (2003-2004 г.). Член на ДСБ – район “Красна поляна”.
 

31. Венцислав Василев Топалов
Роден на 28 декември 1969 г. в София. Образование: висше (Счетоводство и контрол, УНСС; ПЖПС-ЕЛ, ВВТУ “Т. Каблешков). Месторабота: от. 2006 г. - БДЖ ЕАД, локомотивно депо София, депо майстор). Владеене на френски, руски, английски език. Член на ДСБ – район “Искър”.
 

32. Стоян Траянов Танев
Роден на 24 януари 1958 г. в София. Образование: висше (Педагогика, НСА; Журналистика, СУ “ Св. Климент Охридски”). Месторабота: “Прострой – 2002” ЕООД – управител. Издател на списание “ Мода”. Отлично владеене на гръцки, полски, английски. Женен, с две деца. Член на ДСБ – район “Красна поляна”; член на ръководството на организацията.


Венцислав Илиев Михайлов
Роден на 17 май 1956 г. в Габрово. Образование: висше (Строителен инженер ВиК, ВИАС). Месторабота: “Пайп груп” – директор “Инфраструктура”. Член на Българската асоциация по ВиК. Отлично владеене на английски език.  Женен, с две деца. Член на ДСБ – район “Овча купел”; Заместник-председател на организацията (2004-2005 г.). Кандидат за депутат от листата на ДСБ в 25 МИР.
 

Мартин Григоров Тимчев
Роден на 19 октомври 1949 г. в София. Образование: висше (НСА “Васил Левски”; доктор по педагогика, доцент по методика на обучението). Месторабота: СУ “Св. Климент Охридски”, преподавател. Владеене на френски език. Женен, с деца. Член на ДСБ – район “Студентски”, член на ръководството на организацията.


Александър Крумов Ралев
Роден е през 1954 г. През 1979 г. завършва Висшия железопътен институт в Санкт Петербург – строителен инженер. Работи като проектант-конструктор от 1979 г. до 1994 г. в „Метропроект”, а по-късно като консултант при изготвяне на проекта за продължение на метрото. В различни периоди участва в различни строителни проекти, включително международни, като проектант, консултант и строител. В момента упражнява професията си в частна фирма. Владее руски, английски, ползва и други чужди езици.


Марияна Маринова Маноловска
Родена през 1953 г. в град София . Завършва висше икономическо образование  в УНСС.
Работи в Научно-изследователския институт по съобщенията /НИИС/ до 1997 г. на позиции „Началник отдел” и „Ръководител направление”. От 1997 г. до 2004 г. работи  в Централно управление на БТК, отдел ”Международни търгове и договори” като главен експерт. В момента се занимава с частен бизнес. Омъжена с една дъщеря.Владее английски, немски и руски език.Член  е на СДС от 2003 г. Член на Общински съвет – Възраждане и председател на местен клуб.


Милена Милчева Маджирска
Родена   на 08 август 1976 г. През 1996-1997 г завършва  “Международни икономически отношения в Свободен факултет към УАСГ. През 1998-2001 г. завършва  бакалавърска степен в НБУ – София, специалност  “Икономика и бизнес-администрация”, а през 2006 г. -  магистърска степен – “Финанси”, в СА “Д.А.Ценов”- гр. Свищов. Работила е в ТБ “БАЛКАНБАНК” АД, като експерт – международни банкови операции, Също така работи, като преподавател по английски език в 140 СОУ “ Ив. Богоров”. В момента е маркетинг - мениджър в рекламна агенция. Има едно дете.

арх.  Тодор  Несторов  Личев
Роден на 14 декември 1939 г. в гр. София. През 1958 г. завършва Строителен техникум “Христо Ботев”. През 1967 г. завършва  ВИСИ, гр. София,  висше-магистър по специалност –“Архитектура” . През 1958-1991 г. работи в проектантски организации и като такъв проектира и реализира над 500 обекта в страната и чужбина – Русия, Алжир и Ангола. От 1991 до 2007 г. е на  свободна практика. От 1999 – 2007 г. е Председател на софийските архитекти и член на УС-САБ /изборни длъжности – два мандата/. От 2003 г. до момента е член на УС на КАБ-София област. От 1990 г. е член на Демократическа партия -1896”, от състава на СДС, а от регистрацията на СДС като партия - член на СДС. Председател е на МК Арсеналски, зам. председател на Общ.ръководство - Лозенец и член на Областното ръководство на СДС –София. Издигнат е за кандидат за депутат от СДС за Парламентарни избори – 2005 г. Експерт е към постоянна комисия при СОС.

КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
АКТУАЛНО ВАШИТЕ ТЕМИ
RSS

Петър Москов: "Алианс за София" ще бъде опозиция на управлението на Борисов

Извадка от пресконференцията в "Синият лъв"

Споразумение за принципите за работа в защита на интересите на гражданите на София

Видео: Пресконференцията на Мартин от 29.10.2007

Сряда, 31-ви октомври: Пресконференция на избраните за общински съветници от Алианс за София.

Пресконференция на Мартин Заимов – 29.10.2007

Жалба от Мартин Заимов, относно прозрачността на бюлетините

Мартин Заимов за изборите - bTV

Мартин Заимов: Винаги ще бъде опозиция на Бойко Борисов

Мартин Заимов: Зад мен застанаха демократично настроените хора в София

 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL