Аз обичам София

Мислех да гласувам за Мартин Заимов

Но няма да го направя, поне докато сегашният кмет на р-н "Слатина" е подкрепен в неговата листа.

Същият допусна издаването на разрешение и извършването на строеж в разрез със ЗУТ, като на първата жалба по въпроса отговори йезуитски, а на втората дори не си даде труд да отговори.

След като видях, че сегашният кмет на р-н "Слатина" е отново в листата на Заимов, вече не вярвам и на изказванията му, че щял да спре застрояването на малкото останали зелени площи. Та нали в същия р-н "Слатина" по времето на същия кмет, г-н Овагимян, се допусна застрояването на парк "Гео Милев" -- вижте сами безумно нарушената симетрия на парка (снимка 3).

На снимките по-долу можете да видите:
1. Разрешения от Овагимян строеж, нарушаващ чл. 32, ал. 1 от ЗУТ за разстояние през улица. Видно е, че строежът отляво е значително по-висок от разстоянието между сградите през улица.

Чл. 32. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Разстоянието между сградите на основното застрояване през улицата е по-голямо или равно на височината на сградите.

2. Пристройка, която според кмета е "подземна" и не нарушава чл. 42 ал. 1 и 2 от ЗУТ. На снимката се вижда оградата на границата между имотите, която също би трябвало да е "подземна". За изграждането на пристройката не е искано съгласието на собствениците на съседния парцел.

3. Нарушената симетрия на парк "Гео Милев".
-------------------------
Чл. 42. (1) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Постройките на допълващото застрояване се разполагат свободно или допрени до основното застрояване в урегулирания поземлен имот или свързано с допълващо застрояване в съседен имот.

(2) (Предишна ал. 1, изм. и доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Постройки на допълващото застрояване, с изключение на гаражи, работилници и обекти за търговия и услуги, не могат да се разполагат на уличната регулационна линия или между нея и сградите на основното застрояване. Постройки на допълващото застрояване могат да се изграждат на вътрешната граница на урегулирания поземлен имот, ако калканните им стени покриват калканни стени на заварени или новопредвидени постройки в съседния урегулиран поземлен имот, или плътни огради.
-----------------------
КОМЕНТИРАЙ
  Въведете кода
ВКЛЮЧИ СЕ!

Публикувай тук важните за теб теми

В Обектив докладвай за прболемите в твоя квартал

Създай си приятели - с опцията за лични съобщения

ПИСНА МИ! - гласувай за най-горещите проблеми

Нов ПотребителВход
 
НОВИНИ НА ТВОЯ E-MAIL